ENGLISH version: HERE
header

7 oktober: presentatie Enter Venusss video met Tygo Gernandt

Op vrijdag 7 oktober presenteert Heavy Metal Marching Band Blaas Of Glory de videoclip van nieuwe single Enter Venusss met een opvallende hoofdrol voor topacteur Tygo Gernandt. Vanavond in het Zwolse Hedon geeft de Heavy Metal Marching Band eerst een kort intiem akoestisch concert met bijzondere gasten. Daarna is de feestelijke première van music video Enter Venusss. Vanaf vandaag is de single te downloaden op iTunes en vanaf vanavond 20:30 kan je de video in HD zien op youtube.com/blaasofglory.

De single

Enter Venusss is een verrassende heavy metal marching mash-up van Metallica’s Enter Sandman en Venus van Shocking Blue. Het nummer was een gegarandeerde festivalhit tijdens de Sonisphere-tour waarmee
Blaas Of Glory door heel Europa trok (aan de zijde van Metallica). Enter Venusss is te vinden op de Blaas Of Glory-cd Highway To Hell. Deze speciale single-release is een pittige remix, gemaakt door topproducer Oscar Holleman (Krezip, My Favorite Scar).

programma

De clip
Muziekvideo Enter Venusss is een sfeervolle poppenanimatie met een indrukwekkende ‘live action’-rol van Tygo Gernandt als Mad Puppeteer. Naast Gernandt is een hoofdrol weggelegd voor de onvermijdelijke Sandman. Doorgewinterde Blaas Of Glory-liefhebbers zullen in deze mysterieuze figuur veel van zichzelf en de band herkennen.

Het team
Bijzonder aan deze ‘no budget’-productie is dat een bijzondere verzameling mensen uit de internationale muziek- en kunstwereld er gratis en voor niets aan heeft meegewerkt. Uit puur enthousiasme!
• Regisseur Judy Jacob maakte eerder videoclips voor The Pixies, Kings Of Leon en Coldplay
• Producent Yasha Young is manager van internationaal kunstnetwerk Strychnin Gallery (New York, London, Berlijn)
• Poppenmakers Anthony Parker en Lisa Crawley van Skeleton Heart werkten eerder mee aan films als Hellboy II, 28 Days Later, Saving Private Ryan, Harry Potter
Rotterdamse kunstenaar Daniël van Nes maakte de schitterend gedetailleerde opnameset.
Nederlandse topacteur Tygo Gernandt (Van God Los, Oorlogswinter) schittert als Mad Puppeteer.
Audio crack Patrick Mühren tekende voor de opnames @ Studio Arnold Mühren (Volendam)

De presentatie
Blaas Of Glory presenteert single en music video Enter Venusss in Hedon tijdens “Een bijzonder feest, Gewoon Zwolle”. Op deze speciaal ingelaste avond komen zeer verschillende Zwolse artiesten op het podium bijeen om er een onvergetelijk feest van te maken. Met naast Blaas Of Glory optredens van o.a. Typhoon, Bertolf, Aïrto (3FM’s Serious Talent) en Rico & Sticks.


Tygo
Highlights 2011
• Top 2000 A Gogo (NL3)

Eurosonic
Elle Style Awards
• Paaspop
• Vestrock
• Gelredome
(Iron Maiden)
• Pinkpop

Sonisphere (CH)
• Graspop (BE)

Bospop
Sonisphere (ES)
• Wacken Open Air (DE)
Pukkelpop (BE)
Nacht van de poëzie
Sinds de oprichting in 2007 is Blaas Of Glory bezig met een lange mars. Van Hellendoorn tot Barcelona, van Londen tot Hamburg, van Vlieland tot Finland; de hele wereld zal headbangen op de metalen klanken van lyra en sousafoon. Om hun doel te bereiken marcheren de strakke mannen desnoods tot de poorten van de hel. Ondersteund door partners Converse, Yamaha, Adams slagwerkinstru-menten, boekingskantoren Rock In Stock en Totaal Theater en distributeur Rough Trade.

metal

klik hier om uit te schrijven click here to unsubscribe